Henkilöstöhallintoa rohkein ottein

Olen Maaru Seikola, henkilöstöhallinnon moniosaaja. Olen työskennellyt laaja-alaisissa HR-asiantuntijatehtävissä erilaisissa palvelu-, teollisuus- ja asiantuntijaorganisaatioissa.

​​​​​​​Olen toiminut yli kymmenen vuoden ajan henkilöstöpäällikkönä tai henkilöstöjohtajana useilla toimialoilla ja erilaisissa työyhteisöissä. Henkilöstötyön kehittämisen kohteena on ollut sekä kasvuyrityksiä että valtakunnallisia, tuhansia työntekijöitä työllistäviä organisaatioita. Olen vastannut työsuhdejuridiikasta, rekrytoinnista sekä työhyvinvoinnin, henkilöstöjohtamisen ja henkilöstön osaamisen kehittämisestä. Lisäksi olen ollut vastuussa työkykyisyyden edistämisestä ja tehnyt aiheen parissa yhteistyötä työterveyshuollon ja eläkevakuutusyhtiöiden kanssa. Olen toiminut usean vuoden ajan työsuojelupäällikkönä. Aiempi taustani on rekrytointien maailmasta. Olen etsinyt ja löytänyt parhaita osaajia lukuisille asiakasyrityksille eri toimialoille ja moninaisiin työtehtäviin. 

Oma sydämeni sykkii eniten organisaation tuottavuutta ja kilpailukykyä edistävälle henkilöstöhallinnolle. Todellinen työsarka on työnantajakuvan kehittämisessä sellaiseksi, että se houkuttelee parhaita osaajia yrityksen palvelukseen. Yhtä tärkeää on kehittää päivittäinen henkilöstöjohtaminen sellaiseksi, että kaikki osaajat saadaan sitoutumaan yrityksen palvelukseen.

Hallitsen luotettavasti työelämän lainsäädännön, mutta todellista kilpailukykyä luodaan nykyaikaisen henkilöstöjohtamisen keinoin. En usko keppijumppaan työhyvinvoinnin kehittämisen välineenä – mukavaa tekemistä toki toisinaan tarvitaan, mutta todellisia tuloksia voidaan saavuttaa vain päivittäiseen henkilöstöjohtamiseen ja työn arkeen pureutumalla. Monissa yrityksissä mitataan työtyytyväisyyttä, mutta sitä pitäisi myös kehittää.

”Sydämeni sykkii eniten liiketoimintalähtöiselle henkilöstöhallinnolle.”