07.04.2020

Miten sinulla menee?

Viime viikkojen vaiheet ovat monilla työpaikoilla noudattaneet suurin piirtein seuraavanlaista kaavaa:

  1. Ensin opettelimme pesemään kädet (käsidesiä tietenkään unohtamatta!).
  2. Pohdimme ripeästi toimenpiteet, joilla minimoimme kontaktit ja turvasimme sekä asiakkaamme että henkilöstömme. Hyvä, olimme toivottavasti jopa ajoissa!
  3. Otimme digiloikan. Lennosta kotikonttorille kaikki ketkä voivat. Ja hei, etätyöhän lähtikin sujumaan ihan hyvin (ja jos olimmekin aiemmin ennakkoluuloisia joidenkin töiden onnistumisesta etänä, olimme iloksemme väärässä!).
  4. Turvaetäisyydenkin me opettelimme pitämään työpaikalla. Tuntuipa muuten nurinkuriselta ohjeistaa pysymään etäällä työkavereista.  
  5. Opimme, että kahvitauonkin voi pitää työkaverin kanssa videopuhelun välityksellä tai Teams-palaverina!

Kuulostaako tutulta? No mitä seuraavaksi?

Mallia voi ottaa vaikkapa Akseli Kiinteistöpalveluista ja Turun Isännöintikeskuksesta. Työntekijöihin oli toki pidetty yhteyttä ihan perinteisin keinoin jo aiemminkin, mutta koko henkilöstöltä kartoitettiin lisäksi tunnelmia lyhyen fiiliskyselyn muodossa. Ytimekkäästi ja helposti: fiiliksen lisäksi kysyttiin, kaipaisiko työntekijä apua tai olisiko hänellä jakaa jokin kehitysehdotus. Ja koska vain osa työskentelee päätteen ääressä, kysely laitettiin toimihenkilöille sähköpostitse ja työntekijöille tekstiviestinä. Vastauksia, joiden joukossa oli useita hyviä kehitysehdotuksia, tuli paljon! Ja olipa mukava huomata, että poikkeusoloista huolimatta tunnelma on positiivinen.

Joten: 

6.      Muistamme kysyä työntekijöiltä, miten heillä menee. Vaikka tilanne on vaikea, monet murheet puolittuvat jo sillä, että ne saa jakaa jonkun kanssa.